Tattoo / permanente make up verwijderen d.m.v. de nieuwste techniek ' Picolaser '

Hebt u spijt van uw keuze voor een tattoo?

De picolaser is de veel snellere opvolger van de “nano” tatoeage laser. Door de pulsduur te verkorten van een nanoseconde naar een picoseconde, en door het verhogen van de energie, ontstaat er een mechanische reactie (schokgolf) , waardoor de inktdeeltjes verpulveren. De verpulverde inktdeeltjes zijn zo klein dat het lichaam ze vele malen beter en sneller kan afvoeren in vergelijking tot oudere lasers zoals de Q-switched laser, yag laser of Rubylaser. “De korte laserpulsen komen heel snel in de huid, namelijk slechts een triljoenste van een seconde.” Daarnaast hebben de Picolasers het voordeel dat er door de mechanische energie bijna geen warmte meer in de huid waarneembaar is, waardoor de kans op verbranding van de huid of pigmentverschuivingen is te verwaarlozen.

De Picoplus 4 is sinds 2017 de koploper van de huidige generatie picolasers, en verwijdert alle kleuren tatoeages op elk huidtype veilig, snel en effectief. Niemand heeft zin in oneindig veel behandelingen, die 3 tot 4 jaar duren. Ook de achtergebleven grijze waas, is nu verleden tijd! Het is nu tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van je tatoeage.

En een gekleurde tattoo?

Of je nu een zwarte, gekleurde of hele grote tatoeage wilt laten verwijderen. Het is allemaal mogelijk met de 4 unieke golflengtes van de Picoplus 4. Ook met uitgelopen tatoeages, littekens of een overgebleven waas na eerdere tatoeage verwijdering weet de Picoplus wel raad! Het verwijderen van permanente make-up is namelijk al vaak met 1 á 2 behandelingen gedaan. “De Picoplus 4 wordt met uiterste precisie ingesteld op jouw huidtype en jouw tattoo.”

Maar, een gekleurde tattoo heeft iets meer behandelingen nodig dan een tattoo waarbij enkel zwarte inkt is worden gebruikt!

Focus Dots treatment

Heeft u een grijze waas overgehouden bij het verwijderen van uw tattoo? Dan kan deze behandeling u verder helpen!

Terwijl de tattoo inkt al is vergruist in piepkleine deeltjes door de Picoplus 4, zorgt de Focused Dots daarnaast voor een extra boost op je huidvernieuwingsproces. Deze Nd:YAG laser (1064 nm) maakt namelijk 46 kleine gaatjes tot 7 mm diep in de huid. De tattoo inkt wordt daardoor nog sneller afgevoerd door je huid.

Dankzij deze lasertechnieken kunnen heel wat tatoeages zonder littekens verwijderd worden. De straal van de Pico laser bewerkt op ongeveer 1,5 à 2mm diepte de ingekapselde tatoeage-inkt. De zeer korte laserpuls veroorzaakt een explosie in de inkt van de tatoeage, die daardoor wordt afgebroken en vergruist in zeer kleine deeltjes.

De vergruisde inktdeeltjes worden in de weken na de behandeling door het lichaam afgevoerd. Wel raad ik iedereen aan om minstens 1,5 liter water te drinken per dag. (Gedurende 10 dagen) Waarom? Omdat er afvalstoffen vrij komen van de tatoeage, de nieren moeten dan extra hard werken om al die afvalstoffen te verwijderen. Om uw lichaam niet extra te belasten, is dit mijn advies naar u toe! Na gelang van tijd, verdwijnt de rest van de tatoeage. Het lichaam even tijd nodig om de restjes inkt op te ruimen!

WAT GEBEURT ER MET UW HUID ALS U EEN TATOEAGE LAAT VERWIJDEREN?

Toen u de tatoeage liet zetten zijn er met de tatoeëermachine in de tweede laag van uw huid kleurstofdeeltjes ingebracht. Niet lichaamseigen stoffen worden normaliter door de lymfeklieren afgevoerd via de urinewegen. De ingebrachte verfdeeltjes waren echter te groot voor het lymfesysteem om te verwerken en daarom kapselden de lymfen deze vreemde stoffen in.

*De afbeelding die u door de opperhuid heen ziet zijn de ingekapselde kleurstofdeeltjes.

Het laseren

De in de huid ingekapselde kleurstoffen worden door het hitte-impuls van de Pico Laser in kleine deeltjes uit elkaar geslagen. Tijdens dit proces ontstaat er door de verbranding van de opperhuid een tijdelijke witte verkleuring. Dit heet 'laser-snow of frosting' en verdwijnt in 15 tot 30 minuten.

Tijdens de laserbehandeling wordt een gedeelte van deze kleurstofdeeltjes direct afgestoten. Een ander groot aantal wordt teniet gedaan door korstvorming en verdwijnt met het genezen van de wond. Het resterende deel wordt door de lymfeklieren afgevoerd.

* De afbeelding die u door de opperhuid heen ziet zijn ingekapselde kleurstofdeeltjes

De behandeling

Hoe lang de behandeling van de tatoeage verwijderen duurt hangt af van de hoe de tatoeage gezet is, de gebruikte kleuren en de ouderdom van de tatoeage. Een professioneel dik gezette tatoeage verwijderen kost meer behandelingen dan een dunne tatoeage. De ervaring bij mij, is dat zware tatoeages 8-14 behandelingen nodig hebben en dunne 5-7. De tijd tussen de behandelingen die de huid nodig heeft om zich te kunnen herstellen is 6-8 weken. Het neemt vaak enkele maanden in beslag voordat een tatoeage volledig verwijderd is. Net als het zetten van de tatoeage is ook het tatoeage verwijderen niet geheel pijnloos. De pijn die u voelt tijdens de laserbehandeling is vergelijkbaar als u met een elastiekje tegen uw huid schiet.

Na de behandeling kunt u een napijn hebben die lijkt op een behoorlijke zonnebrand. Dit gevoel is binnen een paar uur verdwenen. Om tijdens de behandeling van de tatoeage verwijderen de pijn te drukken kunt u 1 uur voor de behandeling een paar pijnstillers (Nurofen / Paracetamol )

De nabehandeling

Na elke laserbehandeling word uw huid ingesmeerd met een verkoelende gel. Tegen eventuele infecties kunt u Betadinezalf of Flammigel op uw huid aanbrengen. Dit houdt tegelijk uw huid soepel. Het resultaat van een behandeling zal in de loop van een paar dagen zichtbaar worden en na verloop van tijd zal de afbeelding verder vervagen. De dag na de behandeling dient u voorzichtig te zijn met shampoo en zeep op de gelaserde huid.

De eerste 2 weken na een laserbehandeling is het onverstandig te zonnen of van de zonnebank en van de sauna gebruik te maken. Ook zwemmen of andere activiteiten waarbij er vuil in de kwetsbare huid kan dringen wordt afgeraden.

Voorbeeld hoe de inkdeeltjes opgelost worden in uw huid d.m.v. de Pico Laser

Voorbeeld hoe de inkdeeltjes opgelost worden in uw huid d.m.v. de Pico Laser

Deel deze pagina