Allergische huid

Reageert uw huid regelmatig met rode vlekken, bultjes, opgezette plekjes, branderig trekkerig gevoel, schilfertjes, blaasjes, uitslag of zelfs eczeem? Dan heeft u wellicht een allergie voor een bepaalde werk stof? Niks is zo vervelend als dit. Wanneer u hier last van heeft, bent u bij ons aan het goede adres! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het behandelen van allergische huid.

Oorzaken van een allergische huid

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van een allergische reactie.

Dit kan o.a. veroorzaakt worden door:

-Stoffen die rechtstreeks op de huid worden aangebracht (rubber, nikkel, pleisters, conserveringsmiddelen in cosmetica en huidverzorgingsproducten)

-Stoffen die de luchtwegen kunnen irriteren (stuifmeel, schilfers van huisdieren, huisstofmijt) Gif van wespen of een bijen Voeding (tarwe/gluten, koemelk, varkensvlees, pinda’s) Geneesmiddelen (penicilline)

Hoe kan ik van mijn allergische huid afkomen?

Om eerst vast te stellen waardoor uw huid een allergische reactie krijgt adviseren wij u om bij de dermatoloog een allergietest te laten doen.

Er zijn 3 soorten testen:

1. de plakproef

2. de priktest 

3. bloedtest.

Zo komt u erachter voor welke stof(fen) u allergisch bent. Daarna kunnen wij voor u een persoonlijk behandelplan opstellen zodat uw huid opnieuw gaat stralen!

Welke behandeling is goed voor mijn allergische huid?

Wij hebben diverse verzorgingsmethoden die uw allergische huid kunnen helpen. Aangezien elke huid anders is en ieder persoon een ander probleem heeft, adviseren wij u om eerst eens u huid te laten zien in een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om definitief van mijn allergische huid af te komen?

Helaas kunnen wij u nooit van te voren exact vertellen hoeveel behandelingen er bij u nodig zijn om definitief van uw allergische huid af te komen. Dat ligt namelijk aan een heleboel factoren, aan de hand van een grondige huidanalyse tijdens een geheel vrijblijvend en kosteloos intake gesprek kunnen wij u preciezer het aantal behandelingen aangeven. Vaak moet uw huid vaker behandeld nodig om uw huid weer in balans te krijgen.

Komt de klacht terug als ik stop met behandelen of gaat het definitief weg?

Dat ligt helemaal aan de situatie. Thuisverzorging na de behandeling is van essentieel belang voor een optimaal en blijvend resultaat.

Thuisverzorging bij een allergische huid

Belangrijk is dat u uw huid op de juiste wijze reinigt en de juiste verzorgingsproducten hiervoor gebruikt speciaal voor de geïrriteerde / allergische huid, welke de huid kalmeren en versterken. Tijdens het intakegesprek wordt u duidelijk welke allergie(en) u heeft en welke behandeling geschikt is voor uw huid. We maken voor uw huid een speciaal behandelplan en u krijgt van ons diverse tips en adviezen mee zodat uw allergie snel passé is.

Deel deze pagina