Zonbeschadigde huid

Bent u een echte zonliefhebber?

Dan hebben wij helaas slecht nieuws voor u. Uit onderzoeken is gebleken dat u slechts 15 a 20 minuten UV-licht nodig heeft voor de aanmaak van vitamine D(opbouw van o.a.: botten).

Wanneer u uw huid te veel blootstelt aan de zon, raken de collageen- en elastinevezels beschadigd en verminderden deze het zelfherstellende vermogen van de huid met als gevolg dat uw huid snel ouder zal worden en een verhoogde kans krijgt om op latere leeftijd huidkanker te krijgen.

Ook wanneer u gewoon in de auto rijdt of achter het glas zit tijdens bewolkte dagen tasten UV-stralen het DNA van onze cellen aan.

Zo is gebleken dat mensen die met hun beroep veel in de auto zitten (vrachtwagenchauffeurs e.d.) vaak aan de linkerkant van het gelaat/ lichaam op latere leeftijd huidkanker ontdekken.

Kies een goede beschermingsfactor voor uw huid

We hebben te maken met 3 soorten UV-straling:

-UVA

-UVB 

-UVC 

UVC straling wordt over het algemeen nog door de ozonlaag tegen gehouden, maar UVA en UVB straling bereiken de aarde. We moeten onze huid goed beschermen tegen deze stralen door middel van een beschermingsfactor. Zo voorkom je huidveroudering/ rimpels, pigmentvlekken en huidkanker.

In onze zonneproducten zit een fysisch zonnefilter dit filter werkt als een spiegel, het product weerkaats de zonnestralen. Tevens zit er Nucleidefense inl dit is een werkstof die naast het beschermen van UV A en B stralen ook het DNA van je celkern beschermt.

Dit houdt in dat je mooi en natuurlijk bruin wordt, zonder te verouderen. (In heel veel zonproducten zit een chemisch zonnefilter. Dit filter werkt als een sponsje, op den duur is het uitgewerkt.)

Hoe ontstaat huidkanker?

Onze huid kan zonschade meerdere malen herstellen. Alleen wanneer we onze huid te vaak laten verbranden, hebben we sneller kans op huidkanker. Vergelijk uw huid met een kladblok: Elke keer dat uw huid verbrandt en deze zich weer hersteld trekken we 1 velletje van het kladblok. Als het kladblok uiteindelijk leeg is (uw huid is dus zo vaak verbrand geweest) , kunnen uw goede cellen veranderen in kwaadaardige cellen met als gevolg: huidkanker.

Zon eigenschappen

De zon heeft zowel positieve als negatieve invloeden:

* Positieve invloeden van de zon zijn – Vitamine D aanmaak (opbouw botten etc.) – Goede invloed op humeur – Alles groeit en bloeit beter (haren, nagels etc.)

* Negatieve invloeden van de zon zijn

– Vroegtijdige huidveroudering

– Huidverbranding

– Uitgezette bloedvaatjes

– Pigmentvlekken

– Huidkanker

– Zonneallergie

– In combi met medicijnen of parfums; ontstaan van (pigment)vlekken

Zonnetips

– Vermijd de zon wanneer uw huid licht rood wordt.

– Houd het weerbericht goed in de gaten of kijk op internet/ teletekst en check de zonkrachtwaarden

– Draag in de volle zon een petje of zonnehoed en zonnebril

– Gebruik voor kinderen tot 16 jaar een hoger beschermingsfactor of sunblock (factor 50) 

– Bescherm uw huid om de 2 uur opnieuw met de juiste zonneproducten en smeer u opnieuw in na het zwemmen

 Huidcentrum La Vida verkoopt hoogwaardige zonnecreme, namelijk een farmaceutische zonnecreme die enkel verkocht mag worden door een Dermatoloog of Huidtherapeut. Deze zijn niet elders verkrijgbaar!

*Deze zonnecreme:

- voedt uw huid

- beschermt u tegen pigmentatie

-nucleidefense

-trekt snel in, geeft geen witte waas

-perfect in combinatie met make up

Deel deze pagina