Couperose

Wat is couperose?

Couperose is een plek met chronische verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren.

Hoe ontstaat couperose?

De chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten goed gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus. Soms ontstaan er ook op andere plekken rode vlekken in het gezicht. Mensen met een dunne, droge huid hebben meer kans op couperose dan mensen met een dikke, vette huid. Roken vernauwd het vasculaire netwerk, zo komt er minder zuurstof naar de cellen en ontstaat er tevens een doffe, grauwe tint.

Beïnvloedbare factoren die couperose kunnen verergeren:

-Roken

-Te heet douchen / baden / stomen

-Te scherpe kruiden eten Alcohol Hormoonveranderingen Sauna Zon

-Te hard uitdrukken van verstopte poriën/ mee-eters

 

Hoe kom ik er vanaf / wat is de beste couperose behandeling?

Door middel van elektrocoagulatie met ons Teleway apparaat verdwijnen deze vaatjes direct. Wij gebruiken bij deze couperose behandeling een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brand. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is. Het beste is om na de couperose behandeling niets aan de huid te doen.

Of d.m.v. een laser, de procedure is ongeveer hetzelfde. Enkel zijn de korstjes onder de huid en wordt het van binnen hersteld. Bij de andere behandeling bevinden de korstjes op de huid..

Is een couperose behandeling pijnlijk?

U voelt tijdens de couperose behandeling een warm naaldje / lichtstraal die de haarvaatjes dicht brand. Deze behandeling is vrijwel pijnloos. Bij de neusvleugels voelt u iets meer omdat daar meer zenuwtjes zitten, maar het verwijderen is zeker zeer goed te doen.

Hoeveel couperose behandelingen heb ik nodig om van mijn couperose af te komen?

Afhankelijk hoeveel haarvaatjes behandeld moeten worden, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van 2 a 3 weken elkaar opvolgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen / te genezen. Wanneer u heel veel last heeft van couperose kunt u beter eerst voor een intakegesprek langskomen.

Wat kan ik zelf thuis doen om couperose te voorkomen?

Wij hebben een aantal hele goede producten die couperose kunnen voorkomen, beschermen en camoufleren. Daarnaast kunt uzelf heel goed met de hierboven genoemde beïnvloedbare factoren rekening houden.

Deel deze pagina